Over qp musicals

Wij zijn drie vriendinnen die jarenlang theater en muziek hebben gemaakt met elkaar. Wij zijn naast het schrijven van musicals werkzaam in het basisonderwijs (groep 8 leerkracht), kinderpsychologie, communicatie & event management en (kinder)theater.

In de lockdown van 2020 schreven wij de eindmusical "Corona De Musical", gevolgd door "We zijn er bijna!" in 2021. Beide musicals, met een lach en een traan en geïnspireerd op de actualiteiten van de corona-jaren, werden door honderden scholen met veel plezier gespeeld. Ook hebben we in die tijd een boekje geschreven over hoe alles opeens anders was: Lockdown met loempia’s. Onze productie "Groep J8Seizoen!", die snel daarna volgde, werd wederom met veel enthousiasme ontvangen. Omdat hier veel vraag naar was hebben we inmiddels ook een speciale compact versie geschreven voor kleinere klassen.

Afgelopen jaar hebben we voor het eerst een Kerstmusical geschreven: “De Kerstkoekjes Challenge”. Een korte, makkelijk in te studeren musical voor groep 5 t/m 8, op bekende kerstliedjes. En natuurlijk kun je de challenge ook in het echt doen: Heel mijn school bakt! 😄 Fantastisch om te horen dat de scholen deze musical met veel kerstplezier hebben opgevoerd, ho, ho, ho!

Omdat we er zoveel plezier in hebben, hebben we een nieuwe eindmusical geschreven! In de Engste Escape Ever mogen de kids van groep 8, in de rollen van onder andere Barbie, Dieuwertje Blocnote en Yvonne Kletsmajoor, de Tiktokkies, Jutta & Jake, de Koning met Alexia, de code kraken van de Engste Escape Room Ever! Zal dat goed gaan?

We hopen dat elk jaar weer een grote groep kinderen met veel plezier onze musicals speelt, terwijl wij alweer nieuwe avonturen bedenken voor volgend jaar!

Een vrolijke & theatrale groet,

Françoise, Maaike & Sabien - QP Musicals